Tech Book

Technikai újdonságok, hírek a nagy világból

Okos kütyük, amik létezéséről nem biztos, hogy tudunk

Az okostelefonok megjelenése óta a technikai fejlődés nem állt meg, hanem egyre csak előre halad. A megjelenő eszközök és az operációs rendszerek fejlődése egyre jobban a felhasználók igényeit próbálja meg kielégíteni. Az okostelefonok fejlesztésén már túl mutat a fejlesztések sora, egyfajta technológiai forradalom alakult ki. Az elmondható, hogy ma már szinte nincs olyan család ahol legalább egy okos eszköz ne lenne az otthonban. Vannak olyan okos eszközök amikről nem biztos, hogy a mindennapokban lehet hallani róla. Vannak olyan használati tárgyak amikről nem is gondolnánk, hogy valaha okos eszköz lehetne belőle. Most nézzünk meg néhány okoskütyüt amik a legfurábbak, legindokolatlanabbak és legelképzelhetetlenebbek

Quirky tojástartó

Az ötlet egyszerűen zseniális. Az okostojástartónak van haszna. Nézzük mit is tud: az alapja, hogy ebben tároljuk a tojásokat, összetudjuk szinkronizálni okostelefonunkkal, az applikáció megmondja hogy mennyi tojás van a tartóban, azt is figyeli, hogy melyik fog hamarosan lejárni, erről push üzenetet is küld az applikáció. Ezzel az eszközzel könnyen nyomon követhetjük, hogy mi a helyzet a tojás fronton a hűtőben. A Quirky tojástartón LED fények is vannak, a színekkel azt jelöli, hogy melyik tojás mennyire friss, tehát még a telefonunkat sem kell elővenni, hogy lássuk azt, hogy a tojások frissessége hogyan áll.

 

Onvi okosfogkefe

Az okosfogkefe nem annyira nagy újdonság a szájhigiénia területén. Az Onvi okoseszköznek van egy igazán ötletes funkcióval van felszerelve, mégpedig azzal, hogy fogmosás közben fényképeket készít, ehhez először a telefonunkkal kell szinkronizálni a fogkefét. A nem túl olcsó fogkefében 10 megapixeles kamera készít képeket a fogsorunkról is a szájüregünkről. A képek segítségével nyomon tudjuk követni a fogsorunk állapotát.  Az okosfogkefe nem helyettesíti az általános fogorvosi vizsgálatot.

 

 

WickedBone okoscsont

Az okoscsont azoknak a kutya tulajdonosoknak próbál segítséget nyújtani, akik a keveset vannak az otthonukban, ilyenkor a kutyusok képesek szorongásos problémákkal küszködi. WickedBone szenzor segítségével felméri, hogy kedvencünknek milyen a kedélyállapota, amennyiben a kutyus szomorú lesz, akkor az okoscsont  elkezd gurulni. Kilenc különböző állapotot képes érzékelni, ezek alapján méri be, hogy milyen programot használjon. Arról nincs értesülés egyenlőre, hogy mennyire strapabíró a WickedBone, az ötlet viszont zseniális.

 

 

 

HiMirror okostükör

A HiMirror okoseszköz olyan kütyü, amely ellenőrzi a bőrünket, annak tulajdonságait és tippeket ad, hogyan varázsolhatjuk szebbé bőrünket. A tükör az időjárásról is küld értesítéseket is, akár a Spotify-t is rá lehet csatlakoztatni. A tükör mivel kamerával van felszerelve, ezért a fejlesztők tettek bele egy biztonsági funkciót - belehet zárni a kamerát, a kíváncsiskodók ki legyenek zárva a fürdőszobánkból.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tech-book.blog.hu/api/trackback/id/tr4113964536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2018.05.18. 16:13:58

Es honnan tudja, hogy jo a tojas?

málnatorta 2018.05.18. 19:30:39

Hát ez jó kérdés! Biztos megváltozik a tojás súlya, ha megromlott :)

Tech Book

A legfrissebb technikai újdonságok, hírek egy helyen. Mobiltelefon, Számítástechnika és minden érdekesség.

Facebook oldaldoboz

Bejegyzések

  • Mi is az a mobilfizetés?
    Mi is az a mobilfizetés? 2019. május 15. 06:10A mobilfizetés már annyira új keletű dolog, az okostelefonunk segítségével szinte bárhol bármit megtudunk vásárolni, ma már a telefonunkat a bankkártyánk helyett is használhatjuk a benzinkutakon, az...
  • A Puma újra "okoscipővel" próbálkozik
    A Puma újra "okoscipővel" próbálkozik 2018. december 15. 12:371986-ban már létezett a fitness trackerek elődje, a Puma már ekkor kísérletezett az "okoscipővel" amelyet limitált számban le is gyártott.
  • Újabb szörnyeteg készült az Intel laborjában: itt a 48 magos proci
    Újabb szörnyeteg készült az Intel laborjában: itt a 48 magos proci 2018. november 07. 11:12Az Intel folyamatosan a fejlesztéseken dolgozik, most a szerverekhez készített új processzor családot mutatták be, amely összesen 48 maggal képes együtt dolgozni a feladatokon. Az Intel bemutatta a...

Friss topikok

Címkék

3dnyomtatás (1) adatlopás (1) akció (1) android (4) Apple (7) arcfelismerés (2) autó (2) baki (1) bank (2) biztonság (1) biztosnágirés (1) BMW (1) böngészés (1) böngésző (2) Chrome (2) cipő (1) ColdPursuit (1) ContentID (1) csalás (2) DDR4 (1) design (1) digitális (1) edge (1) edzés (1) egészség (1) elektromosauto (1) elon musk (1) előzetes (2) építőipar (1) Érdekességek (5) erotika (1) explorer11 (1) facebook (3) FBI (1) fejlesztés (9) film (6) fizetőeszköz (1) frissítés (4) funkció (1) funny (1) galaxy (1) galaxy book 2 (1) game (1) gazdaság (1) Goldman Sachss (1) google (6) google maps (1) google térkép (2) gps (1) hack (1) hardware (1) ház (1) hbo (1) hírek (10) hitelkértya (1) Huawei (1) Huawei Watch (1) Huawei Watch 2 (1) Huawei Watch 2 2018 (1) HyperX (1) HyperX Predator (1) HyperX Predator DDR4 RGB (1) innováció (2) Intel (1) internet (2) Internet Explorer (1) iPhone (6) iphone x (1) iPhone XS (2) iskola (1) japán (1) játék (1) játékkonzol (1) jelszó (1) Jurassic World 2 (1) kamera (3) Kaspersky (1) kékfény (1) kiberbiztonság (1) kína (1) kiterjesztett valóság (1) könnyű (2) kontroller (1) konzol (1) közösségimédia (1) közösségioldal (1) kütyü (1) legkisebb (1) letöltés (2) liamneeson (1) megállapodás (1) megjelent (1) megosztás (1) memória (1) mesterséges intelligencia (2) Microsoft (4) Microsoft Office (1) mini (1) mobilfizetés (1) mobiltelefon (9) mozi (3) navigáció (4) nfc (1) Nokia (1) Nokia X (1) notebook (1) nyomkövetés (1) nyomozás (1) okoseszköz (4) okosóra (1) okostelefon (12) oktatás (1) oneplus 6 (1) paypass (1) pénz (1) photoshop (1) processzor (1) puma (1) RAM (1) rendszámtábla (1) samsung (3) Samsung (3) spider-man (1) SSD (1) szabály (1) Számítástechnika (16) szem (1) szemvédelem (1) szex (1) támadás (2) tech (4) technológia (2) televízió (2) térhely (1) térkép (2) tesla (1) Tom Cruise (1) trailer (1) trend (1) triller (1) újdonság (1) változás (1) védelem (1) vicc (1) vicces (1) videó (7) videómegosztás (1) videótelefonálás (1) weboldal (1) Windows (2) win 10 (1) wizzair (1) xbox (1) youtube (3) zene (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása